Uit de trein gezet

Het gebeurde op een zaterdagavond, vorige eeuw, toen de laatste trein uit Kampen vertrok, dat twee jongens uit IJsselmuiden baldadig waren en vervelend gedrag vertoonden naar hun medepassagiers door onder andere tijdschriften of kranten uit hun handen te rukken.

De conducteur die uit IJsselmuiden kwam, kende ze wel en sprak in het dialect aan en verzocht ze hiermee op te houden en op het balkon te blijven. Met de machinist die de deur naar de cabine openliet, sprak hij af dat als hij een bepaald gebaar maakte, dat dan de machinist zou stoppen tussen de Bosjessteeg en Bisschopswetering. Toen de jongens doorgingen met hun vervelend gedrag, maakte de conducteur het afgesproken gebaar waarop de trein stopte. De conducteur deed de deur open en duwde de eerste jongen naar buiten die in een sloot terecht kwam. De tweede werd ook naar buiten geduwd en wilde weer in de trein klimmmen, maar zijn kameraad schreeuwde dat hij hem moest helpen. De conducteur sloot de deuren en de trein vertrok weer, de twee lastposten moesten lopend verder.

In Zwolle stonden twee politieagenten de trein op te wachten, zij liepen langs de trein en keken overal naar binnen. Ze vroegen aan de conducteur of er wat aan de hand was, die een ontkennend antwoord gaf, want de  machinist en conducteur hadden afgesproken niets over het voorval te zeggen, want het is uiteraard niet toegestaan reizigers ’s nachts en midden in het veld uit de trein te zetten. ’s Maandags moest de conducteur bij het rayonhoofd komen en die vroeg hem wat de reden was van de te late aankomst in Zwolle. Als antwoord kreeg hij dat er tijdsverschil was tussen de beide stationsklokken, maar de rayonchef geloofde dat niet.

Jarenlang vroeg hij steeds maar weer wat de juiste reden was en steeds kreeg hij hetzelfde antwoord. Pas bij het afscheid van de machinist vanwege pensionering kreeg hij het ware verhaal te horen. Het rayonhoofd vertelde toen dat hij toevallig de zondagavond na de bewuste zaterdagavond bij één van de agenten op bezoek was geweest. De agent had verteld dat de politie een tip gekregen had dat in de trein relschoppers zaten en dat zij daarom de trein in Zwolle hadden opgewacht, maar geen relschoppers gevonden hadden.

  • Geplaatst op: woensdag, 23 oktober 2013
  • Bijgewerkt op: maandag, 17 augustus 2015

Kasper Haar

Grote kenner van de geschiedenis van het Kamperlijntje is de in Kampen woonachtige Kasper Haar.


 Lees hier verder...

HanzelijnHome

Hanzelijn

Op donderdag 6 december 2012 werd de Hanzelijn door Koningin Beatrix geopend en daarmee ook station Kampen Zuid.


Lees hier verder...

GAKklein

Stadsarchief Kampen

Initiator van de vernieuwde website van Het Kamperlijntje is het Stadsarchief Kampen.


 Lees hier verder...