Fietsenkelder onder het station Kampen

De Stentor

Station Kampen krijgt een fietsenkelder in het bestaande souterrain onder het stationsgebouw met ruimte voor 400 fietsen. Reizigers kunnen hierin straks hun fietsen gratis stallen.

Het wordt een onbewaakte stalling met poortjes voor de ingang, te openen met de ov-chipkaart. Er komt een betere verlichting en een andere trap. De gemeente Kampen en de Provincie Overijssel investeren ieder 75.000 Euro. Ook NS-stations, initiatiefnemer van de fietsenkelder, en ProRail betalen mee. De totale kostprijs is onbekend. Volgens planning wordt de kelder dit jaar nog in gebruik genomen, tegelijkertijd wordt het Stationsplein opnieuw ingericht.
Uit onderzoek door ProRail blijkt dat er behoefte is aan stalling voor 1.780 fietsen, zodat de kelder hiervoor onvoldoende ruimte biedt. Het streven is zo mogelijk t.z.t. alle fietsen ondergrond te stallen. De huidige onbewaakte stalling tegenover het station staat bomvol en de wirwar van oude en nieuwe fietsen oogt chaotisch en is geen visitekaartje voor de ingang van de stad in het kader van de plannen met Bolwerk Buitenwacht.

Bron De Stentor 19 april 2018.

  • Geplaatst op: donderdag, 19 april 2018
  • Bijgewerkt op: maandag, 23 april 2018

Kasper Haar

Grote kenner van de geschiedenis van het Kamperlijntje is de in Kampen woonachtige Kasper Haar.


 Lees hier verder...

HanzelijnHome

Hanzelijn

Op donderdag 6 december 2012 werd de Hanzelijn door Koningin Beatrix geopend en daarmee ook station Kampen Zuid.


Lees hier verder...

GAKklein

Stadsarchief Kampen

Initiator van de vernieuwde website van Het Kamperlijntje is het Stadsarchief Kampen.


 Lees hier verder...