Sein op groen voor station Stadshagen

De Stentor

ZWOLLE - Zwolle krijgt, net als bijna alle grote steden in Nederland, eindelijk een Centraal Station. De plannen voor de elektrificatie van het Kamperlijntje, inclusief de aanleg van een extra halte in Stadshagen, een fietsbrug over de Blaloweg en een spoortunnel bij De Tippe, werden gisteren door de gemeenteraad met enthousiasme ontvangen.

 


De discussie over een tramverbinding is daarmee definitief verleden tijd.

"Na het noodgedwongen afblazen van de vertramming van de Kamperlijn hebben we onze steun uitgesproken voor de maximale spoorse variant: elektrificatie, met de gefaseerde bouw van vier nieuwe stations die door vier treinen per uur worden bediend", zei PvdA'er Jan Slijkhuis. Dat die treinen in het begin eens per half uur langskomen en dat de vier stations er in het begin maar eentje is, snapt de PvdA'er. "Dat is gezien de crisis te begrijpen."

Dat deze variant wel binnen de financiële afspraken met provincie en gemeente Kampen past, riep nog wel vragen op. "Hoe creatief hebben we eerder naar de financiën gekeken?", vroeg Jan Brink van D66 zich af. Ook Michiel van Willigen van de ChristenUnie had daar vragen over. "Vorig jaar wilde mijn fractie weten of de fietsbrug over de Blaloweg ook goedkoper kon. Toen bleek dat niet te kunnen. Nu is er toch een goedkopere variant gevonden." Wethouder René de Heer noemde het een leermoment. "Het is goed om met verschillende scenario's te werken", gaf hij toe. "Maar het is wel gelukt om de verbinding binnen de financiële middelen tot stand te brengen. Dat is ook belangrijk." De wethouder kon op steun rekenen voor een extra investering van 1,69 miljoen euro. Het hele project kost bijna 25 miljoen. De gemeente Zwolle betaalt daar bijna 10,5 miljoen euro van.

 

  • Geplaatst op: maandag, 09 december 2013
  • Bijgewerkt op: zaterdag, 22 augustus 2015

Kasper Haar

Grote kenner van de geschiedenis van het Kamperlijntje is de in Kampen woonachtige Kasper Haar.


 Lees hier verder...

HanzelijnHome

Hanzelijn

Op donderdag 6 december 2012 werd de Hanzelijn door Koningin Beatrix geopend en daarmee ook station Kampen Zuid.


Lees hier verder...

GAKklein

Stadsarchief Kampen

Initiator van de vernieuwde website van Het Kamperlijntje is het Stadsarchief Kampen.


 Lees hier verder...