NVBS zet hetkamperlijntje.nl in de schijnwerpers

NVBS

Strak vormgegeven en sinds kort ook geschikt voor smartphone en tablet: het Kamperlijntje, zoals het stadsarchief Kampen (de maker in samenwerking Historisch Centrum Overijssel in Zwolle) de spoorlijn Zwolle – Kampen noemt. Deze website is multifunctioneel en biedt een blik in het verleden en in de toekomst, maar vormt ook een bron voor lesmateriaal en er staan zelfs enkele games op.

Al in 2008 kreeg HetKamperlijntje.nl een eervolle vermelding tijdens De Archieven.nl Prijs 2008 in het Utrechts Archief. Volgens de jury onderscheidde deze website zich vanwege de unieke opzet van de website en de dosis humor die hierin verwerkt was. De oude website is overigens nog steeds te zien.

 

Digitaal centrum

Het Kamperlijntje vormt het digitale centrum waarin alles wat rond dit korte spoorlijntje te melden valt, is samengebracht. Links naar boeken, naar films op Youtube, links naar de plannen voor de elektrificatie, krantenberichten; deze website geeft een buitengewoon compleet beeld. Het kan dan ook niet anders dan dat een echte liefhebber de drijvende kracht achter deze website moet zijn. En dat is Kasper Haar, de man achter en kenner van Het Kamperlijntje. En het onderscheidende: Kasper Haar wordt ook uitgebreid geportretteerd. 

 

Bekijk het bericht op: www.nvbs.com

  • Geplaatst op: woensdag, 23 maart 2016
  • Bijgewerkt op: donderdag, 24 maart 2016

Kasper Haar

Grote kenner van de geschiedenis van het Kamperlijntje is de in Kampen woonachtige Kasper Haar.


 Lees hier verder...

HanzelijnHome

Hanzelijn

Op donderdag 6 december 2012 werd de Hanzelijn door Koningin Beatrix geopend en daarmee ook station Kampen Zuid.


Lees hier verder...

GAKklein

Stadsarchief Kampen

Initiator van de vernieuwde website van Het Kamperlijntje is het Stadsarchief Kampen.


 Lees hier verder...