Kamper station in beeld als toekomstige locatie voor de Kamper Kogge.

De in 2016 uit de IJssel gelichte kogge, die nu ter conservering in Lelystad in speciale loods ligt, zal binnen enkele jaren terugkeren naar Kampen.

Er zijn momenteel drie locaties in beeld n.l. bij het Van Heutzplein of als onderdeel van een ambitieus plan Hanzepark of Experience  bij de Scheeresluit bij de Reeve. maar ook in de voormalige goederenloods van station Kampen. NS-stations staat er niet onwelwillend tegenover en wil eventueel in de kosten  bijdragen maar kan er nog niets definitiefs over zeggen.

Op 6 juni 2022 moet de gemeenteraad een definitief besluit nemen. Voor toekomstige bezoekers is een locatie zo dicht mogelijk bij de stad en bij het trein- en  busstation aan te bevelen. Nadeel van de locatie Van Heutzplein is dat het parkeerplaatsen kost en dat er extra  voorzieningen moeten worden getroffen voor mogelijke overstroming van de IJssel. De optie bij de Scheeresluis is buiten de stad en voor bezoekers aan de binnenstad van Kampen niet praktisch vanwege de afstand, zodat de optie in de goederenloods van station Kampen een goede keuze lijkt te zijn, al is er wel een praktisch probleem, namelijk hoe je de kogge in de goederenloods krijgt. Maar in combinatie met het herstellen van de oude beschilderingen uit 1916 in de stationshal en wachtkamers kan het wel een goede keus zijn.

  • Geplaatst op: woensdag, 26 januari 2022
  • Bijgewerkt op: maandag, 21 maart 2022

Kasper Haar

Grote kenner van de geschiedenis van het Kamperlijntje is de in Kampen woonachtige Kasper Haar.


 Lees hier verder...

HanzelijnHome

Hanzelijn

Op donderdag 6 december 2012 werd de Hanzelijn door Koningin Beatrix geopend en daarmee ook station Kampen Zuid.


Lees hier verder...

GAKklein

Stadsarchief Kampen

Initiator van de vernieuwde website van Het Kamperlijntje is het Stadsarchief Kampen.


 Lees hier verder...