Nog geen pasklaar antwoord Kamperlijntje

De Stentor

KAMPEN - Het Kamper gemeentebestuur deelt de zorgen van onder andere het CDA over het Kamperlijntje, zo verzekerde wethouder Pieter Treep donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Maar pasklare antwoorden had hij nog niet.

Voor 12 maart geeft het college duidelijkheid, beloofde hij, zodat de kwestie besproken kan worden in de commissie. Afgelopen en deze week is in ieder geval volop overlegd met de provincie, aldus de wethouder. De aanbesteding van de omvorming naar tram van het spoorlijntje tussen Kampen en Zwolle voor de tweede keer op niets is uitgelopen. GBK pleit ervoor om te zorgen dat er in ieder geval een trein blijft rijden.

GroenLinks is verbaasd dat, vooruitlopend op de komst van de tram, al een bomen en struiken op de plek van het nieuwe perron zijn gekapt. Zonder vergunning, aldus de fractie, en zonder dat omwonenden op de hoogte waren. "Zij kregen van ProRail en de gemeente te horen dat van kap nog geen sprake was. Anderhalve week later waren de bomen gekapt." Wethouder Treep gaf aan ook hierop nog terug te komen.

  • Geplaatst op: zondag, 05 januari 2014
  • Bijgewerkt op: zaterdag, 22 augustus 2015

Kasper Haar

Grote kenner van de geschiedenis van het Kamperlijntje is de in Kampen woonachtige Kasper Haar.


 Lees hier verder...

HanzelijnHome

Hanzelijn

Op donderdag 6 december 2012 werd de Hanzelijn door Koningin Beatrix geopend en daarmee ook station Kampen Zuid.


Lees hier verder...

GAKklein

Stadsarchief Kampen

Initiator van de vernieuwde website van Het Kamperlijntje is het Stadsarchief Kampen.


 Lees hier verder...