Testritten en verder onderzoek Kamperlijn

Eind maart testen ProRail en Keolis op de Kamperlijn een dienstregeling met stops op station Zwolle Stadshagen. Dit gebeurt in de nachten, zodat reizigers er geen hinder van ondervinden. Uit deze testen moet blijken hoe de dienstregeling met een snelheid van 100 km/uur en een stop op het nieuwe station kan worden uitgevoerd.

Uitgangspunt is dat aansluitingen op station Zwolle zoveel mogelijk behouden blijven. Er worden verschillende testen gedaan: deels met een enkel, deels met een dubbel treinstel. Ook wordt getest of inzet van extra machinisten soelaas biedt.

Begin maart is in een overleg met de gemeenten Kampen, Zwolle en Provincie Overijssel ook de tussenstand van het onderzoek naar de bodemgesteldheid onder de Kamperlijn besproken. De eerste resultaten van dat onderzoek zijn minder rooskleuring dan gehoopt. ProRail rond deze onderzoeken af en brengt maatregelen in beeld hoe de snelheidsverhoging alsnog gerealiseerd kan worden.

Zowel de uitkomsten van de testritten als verder analyse en bodemonderzoek leveren eind april duidelijkheid op over de maatregelen die op de korte en lange termijn nodig zijn voor de uitvoering van de dienstregeling en het verhogen van de snelheid.  (bron ProRail)

  • Geplaatst op: vrijdag, 23 maart 2018
  • Bijgewerkt op: vrijdag, 23 maart 2018

Kasper Haar

Grote kenner van de geschiedenis van het Kamperlijntje is de in Kampen woonachtige Kasper Haar.


 Lees hier verder...

HanzelijnHome

Hanzelijn

Op donderdag 6 december 2012 werd de Hanzelijn door Koningin Beatrix geopend en daarmee ook station Kampen Zuid.


Lees hier verder...

GAKklein

Stadsarchief Kampen

Initiator van de vernieuwde website van Het Kamperlijntje is het Stadsarchief Kampen.


 Lees hier verder...