Trein rijdt niet met Hanzedag

De Stentor

Wie in juni 2017 met het Kamperlijntje naar de Internationele Hanzedagen in Kampen wil komen, heeft pech. De trein tussen Zwolle en Kampen is dan buiten gebruik.

Tot die conclusie is de gemeente Kampen gekomen. Reden is de elektrificatie van het spoor. Het plaatsen van nieuw spoor en een bovenleiding en het (ver)bouwen van stations zal zo'n drie à vier maanden in beslag nemen. Kampen dacht altijd dat door deze planning het vervoer rondom de Hanzedagen niet in de knel zou komen. 

Dat blijkt dus wel het geval te zijn. "Er is geen rekening gehouden met een testfase van minimaal vier maanden en maximaal een half jaar", zegt wethouder Gerrit Jan Veldhoen. "Eind 2017 moeten de werkzaamheden klaar zijn. De testfase en de werkzaamheden zullen dus de Internationale Hanzedagen overspannen."

 

Naar verwachtingen komen zo'n 300.000 bezoekers op het vierdaagse maritieme evenement af. Kampen zegt niet te weten op welke manier de bezoekers die anders met het Kamperlijntje zouden komen, nu naar de Hanzedagen gaan. Wel is bij de provincie Overijssel aangedrongen op 'adequaat vervangend vervoer'. Naar verwachting zal het om bussen gaan.

  • Geplaatst op: woensdag, 04 november 2015
  • Bijgewerkt op: donderdag, 10 december 2015

Kasper Haar

Grote kenner van de geschiedenis van het Kamperlijntje is de in Kampen woonachtige Kasper Haar.


 Lees hier verder...

HanzelijnHome

Hanzelijn

Op donderdag 6 december 2012 werd de Hanzelijn door Koningin Beatrix geopend en daarmee ook station Kampen Zuid.


Lees hier verder...

GAKklein

Stadsarchief Kampen

Initiator van de vernieuwde website van Het Kamperlijntje is het Stadsarchief Kampen.


 Lees hier verder...