Gebrek aan belangstelling

Kamper Courant van 26 oktober 1926

In de Kamper Courant van 26 oktober 1926 werd geklaagd over de geringe belangstelling voor het maken van treinrit van station Kampen Zuid naar Hattem om daar in de omgeving de in herfstkleuren getooide bossen te bezoeken.

Er zijn zondagochtend van Kampen-Zuid met het treintje naar Hattem van 10.12 in het geheel twaalf passagiers meegegaan. Opdien van zonnegoud en bladerbrons schitterenden herfstdag!

Wáár waren de fietsers om, vergemakkelijkt door een eindje te sporen, een tocht te rijwiel te maken over heide- en heuvelpad; wáár de wandelaars om langs en bij Molecaten en Flip Hul, door villapark en beukenbosch, langs diepgespoorde zandwegen en met door blad overstrooide, zonbeglimte lanen naar Wapenveld te gaan? Of om het terugkeeren te vergemakkelijken, over het kleine veer naar Zwolle of daarheen over het Katerveer langs den hoogen Gelderschen dijk onder stralende zon met de mooie uitzichten over rivier en lang?

Waar waren zij, om te genieten en te kunnen blijven vertellen van zoo heerlijken buitendag op 24 oktober? Terwijl bovendien de gelegenheid voor vele maanden weer voor het laatst werd geboden!

Met den gisteren ingetreden winterdienst loopen er op Zondagen van of naar dit stationnetje geen treinen meer!

  • Geplaatst op: woensdag, 04 oktober 2023
  • Bijgewerkt op: woensdag, 04 oktober 2023

Kasper Haar

Grote kenner van de geschiedenis van het Kamperlijntje is de in Kampen woonachtige Kasper Haar.


 Lees hier verder...

HanzelijnHome

Hanzelijn

Op donderdag 6 december 2012 werd de Hanzelijn door Koningin Beatrix geopend en daarmee ook station Kampen Zuid.


Lees hier verder...

GAKklein

Stadsarchief Kampen

Initiator van de vernieuwde website van Het Kamperlijntje is het Stadsarchief Kampen.


 Lees hier verder...