Een vodje papier

De Kamper Courant van 22 maart 1932 maakte melding van een vodje papier uit een schilderswinkel dat bij de redactie was afgegeven. Dit vodje had als verpakking gediend en het krantenpapier stamde nog uit 1885.

Te lezen was nog een deel van het jaarverslag van de NCS uit 1884 waarin melding werd gemaakt dat in dat jaar slechts 1 persoon uit Mastenbroek naar Utrecht was vertrokken en teruggekomen. Hieruit blijkt weer dat maar weinig mensen, ook uit Kampen, na Zwolle doorreisden naar Utrecht, vaak helemaal geen reizigers. Vandaar het bezwaar van de NCS tegen het handhaven van het Artikel 4 van de overeenkomst uit 1863 over doorgaande treinen tussen Utrecht en Kampen en omgekeerd. Degene die het vodje had afgegeven ging er vanuit dat het uit de Kamper Courant kwam, maar dat kon niet het geval zijn, aangezien de Kamper Courant nooit op maandag verscheen en die dag was nog leesbaar op het vodje papier.

Toch bijzonder dat na 47 jaar een oud stuk inpakpapier nog informatie verschafte over het reizen over het Kamperlijntje vanuit halte Mastenbroek.

  • Geplaatst op: woensdag, 26 januari 2022
  • Bijgewerkt op: maandag, 15 augustus 2022

Kasper Haar

Grote kenner van de geschiedenis van het Kamperlijntje is de in Kampen woonachtige Kasper Haar.


 Lees hier verder...

HanzelijnHome

Hanzelijn

Op donderdag 6 december 2012 werd de Hanzelijn door Koningin Beatrix geopend en daarmee ook station Kampen Zuid.


Lees hier verder...

GAKklein

Stadsarchief Kampen

Initiator van de vernieuwde website van Het Kamperlijntje is het Stadsarchief Kampen.


 Lees hier verder...